Top

Vragen

Vragen

Recepten

Bij elke levering worden de recepten via onze nieuwsbrief doorgestuurd die aansluiten op de inhoud van de Kromme Rijn Krat. Heeft u lekkere suggesties of juist opmerkingen over de recepten die u heeft gemaakt, dan kunt u die altijd mailen naar info@krommerijnfruit.nl


Recycling

Houten kratten
Wij vinden het fijn als u uw lege kratjes weer meegeeft aan de bezorger. We hergebruiken de houten kratten zoveel mogelijk. Graag de kratjes schoon bewaren.

 

Groente- en fruitafval
De resten van groente en fruit kunt u het beste verwijderen samen met uw GFT afval. Het wordt vergist en gecomposteerd. 

 

Plastic
Af en toe zit er in onze streekkrat een plastic fles melk of yoghurt. U kunt dit plastic samen met uw andere plastic items het beste wegbrengen naar een kringlooppunt of oranjecontainer.


Glas
In de krat zit vaak een fles sap. U kunt dit het beste wegbrengen naar een glasbak. de flessen zijn gemaakt van gerecycled glas.

 


Bezorggebied 

We bezorgen de Kromme Rijn Krat zelf in Bunnik, Houten en Odijk.
Deel van Zeist en deel van Utrecht. 

Abonnee

De eerste keer betaald u via de site 4 keer vooruit. Daarna kunt u kiezen of u besteld weer via de site. Of u ontvangt van ons een factuur na elke 4e levering.
 

Tijdelijk stop zetten of beeindigen 
U kunt het lidmaatschap eenvoudig (tijdelijk) stopzetten. Gelieve dit te doen voor maandagmiddag 12.00 uur voor de eerstvolgende levering door een e-mail te sturen naar
info@krommerijnfruit.nl met uw gegevens en reden van stopzetten.

Wij waarderen het als u kort aangeeft waarom u met het lidmaatschap wilt beeindigen zodat wij de service richting onze klanten kunnen verbeteren.

 

Niet thuis

Niet (op tijd) thuis voor de levering
Wij leveren de krat tussen 18.00 uur en 21.30 uur bij u thuis af. Indien u niet (op tijd) thuis bent om de Kromme RIjn Krat in ontvangst te nemen zal de bezorger de krat afleveren bij de buren en een kaartje in uw brievenbus doen. De bezorger zal aan uw buren vragen of ze de koelproducten in de koelkast willen bewaren. Als er helemaal niemand thuis is nemen we de krat mee en kunt u de krat op halen bij PLattelandwinkel de Achterdijk op vrijdagmiddag tussen 13-17.30 of op zaterdag van 9-16.30 uur. 

Bewaren van producten

Bewaren van vlees, vis of vegetarische producten
De producten worden volgens de HACCP code gekoeld bij u afgeleverd. Op de verpakking staat een t.h.t. datum. Tot deze datum kunt u het product (mits bewaard in de koeling onder 7ºC) gewoon gebruiken. U kunt in een aantal gevallen het product ook invriezen, mits u dat direct doet na ontvangst. Dit staat, afhankelijk van de leverancier, vermeld op het product. In het algemeen kunt u er vanuit gaan dat de producten na invriezen nog 1-3 maanden houdbaar zijn. Dit is afhankelijk van het soort product.


Bewaren van groenten en fruit
Niet alle groenten horen thuis in de groentela van de koelkast. Een aantal producten kunt u het beste buiten de koeling bewaren zoals pompoen, aardappels, uien en een aantal koolsoorten. Liefst droog, donker en enigszins koel (bijkeuken, kelder of donker keukenkastje). Indien de aardappels niet donker worden bewaard krijgen ze uitlopers en als ze vochtig worden gaan ze rotten.


Vruchtgroenten kunnen prima een tijdje buiten de koeling bewaard worden. Komkommer, tomaten, paprika, courgette en aubergine zijn allemaal vruchtbeginselen van een plant en komen van oorsprong uit warmere klimaatgebieden. Ze houden dus niet zo van kou. Daarnaast bevatten ze ook een natuurlijk ingebouwde stof (ethyleen) die ze doet rijpen. Deze stof verspreidt zich als een gas op andere producten die daar weer sneller van gaan rijpen, tot zelfs rotten. Leg dus ethyleenhoudende groenten en fruit niet met ander fruit in één schaal, maar doe ze in een aparte schaal.


Champignons kunt u het beste in de koeling bewaren, samen met een vel keukenrol opgevouwen over het bakje. De champignons blijven zo langer houdbaar.

De meeste bladgroenten zoals andijvie, sla en spinazie kunt u het beste zo snel mogelijk nuttigen. Bewaar dit altijd in de groentela van de koelkast.

Bewaren van zuivelproducten
Ook de zuivelproducten worden volgens de HACCP code gekoeld bij u afgeleverd. Op de melk, yoghurt en karnemelk verpakking staat een t.h.t. datum. Tot deze datum kunt u het product (mits bewaard in de koeling onder 7ºC) gewoon gebruiken.

Eieren hoeft u niet gekoeld te bewaren en blijven 28 dagen goed. Op de verpakking staat, afhankelijk van de leverancier, een t.h.t. datum.

De kaas blijft in de koelkast 1-2 weken goed in het papier waarin wij het leveren. Hoe ouder de kaas, des te langer die goed blijft.


Bewaren van brood
Het brood wordt op de dag zelf vers gebakken. Mocht u het brood 1-2 dagen later willen nuttigen, kunt u het beste het brood besprenkelen met water en 8 minuten oppiepen in de oven op 175ºC. U heeft dan weer heerlijk knapperig brood.


Het brood wordt in een diepvriesbestendige broodzak geleverd. U kunt het brood ongeveer 2 weken invriezen, daarna gaat het uitdrogen.

 


Overige vragen

Indien u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden op deze pagina, kunt u het beste een mail sturen met uw vraag naar  info@krommerijnfruit.nl

 

De kwaliteit van onze service en producten staat bij ons hoog in het vaandel. Mocht u een klacht hebben of een vraag, stuur dit dan naar info@krommerijnfruit.nl of bel ons op 06-14234974 Wij zullen er alles aan doen om uw klacht naar tevredenheid op te lossen.